De slapeloze nachten van Barbara Barend

0

Barbara Barend en haar vrouw Alette Bastiaansen trouwden in 2010. Alette zette in 2013 dochtertje Livia op de wereld, Barbara beviel een jaar eerder van zoontje Seb. Tijdens Mom’s Moment ging de sportjournaliste en oprichtster van tijdschrift ’Helden’ samen met Party in op de leuke en minder leuke kanten van het moederschap. Het gehele interview staat in Party 1, hieronder alvast een voorproefje.

Is het altijd leuk om mamma te zijn?

”Nou, in de eerste plaats moet ik zeggen dat alle clichés waar zijn: ik hou meer van mijn kinderen dan van wie of wat ook ter wereld. Maar dat het moederschap nou altijd alleen maar leuk is, dat kan ik niet zeggen. Door onze oudste hebben we maar liefst vier jaar lang niet fatsoenlijk kunnen slapen ’s nachts. Seb werd altijd wakker in de nacht. Dat was heel zwaar. Maar ik had het mamma-zijn voor geen goud willen missen; ik ben heel blij dat ik moeder ben. Aan de andere kant kan ik ook begrip opbrengen voor vrouwen die er bewust voor kiezen om geen moeder te worden. Je hoort weleens mensen die doen alsof het ouderschap het enige zaligmakende is in het leven. Dat vind ik onzin. Je kunt ook prima een mooi leven opbouwen zonder kids op de wereld te zetten. Alleen ik zou het me in mijn geval niet kunnen voorstellen.”

 

barbara barend 28031406

Share.