Hollandse Hitmix: interview Wolter Kroes

0

Hij ligt al enige tijd in de winkels hoor, de Hollandse Hitmix. Het is een winteruitgave van Party met daarin tientallen artikelen over louter Nederlandse artiesten. Zie hier een stukje van ons interview met Hollands welvaren: Wolter Kroes! Benieuwd naar de andere tien vragen? Haal even de Hollandse Hitmix!

Er is een mijlpaal te vieren in 2018. Of laat je die stiekem passeren?

“Haha, je bedoelt dat ik vijftig word. Of zeg maar gerust: ik word een ouwe lul. Voor je gevoel klinkt het als een behoorlijke leeftijd, man man man. Maar ik sta lekker in het leven en zit prima in mijn vel. Of ik iets merk van het ouder worden? Ik heb me eerlijk gezegd nog nooit zo goed gevoeld als nu. Ik sport regelmatig en zorg dat ik fit blijf. Qua optredens, publiciteit, carrière: zoals het nu gaat, daar droom je van als artiest. Dit is hoe je het graag wil. Ik heb gemerkt dat je echt in het vak moet groeien. In 2000 was het bijna niet bij te benen toen ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ zo’n hit werd. Tien jaar geleden deed ik nog driehonderd optredens per jaar, veel te veel om je leven op orde te houden. In 2008 kwam ‘Viva Hollandia’ uit en was ik alleen maar aan het jagen. Ik heb nu stabiliteit gevonden en heb thuis mijn rust. Zoals het nu is, hoop ik dat het altijd blijft.”

 

Toch heb je een druk werkjaar achter de rug. Deze winter zeker even lekker uitrusten?

“Niks hoor, ik ga gewoon vol gas door. Er staan leuke optredens op Curaçao en in Oostenrijk. Voor 2018 staan er al handenvol boekingen. De trein rijdt gewoon door. Natuurlijk neem ik tussendoor wel even de tijd voor wintersport. Ik ski al vanaf mijn vierde en kom al dik vijfentwintig jaar in het Oostenrijkse Westendorf. Mijn beste vriend is eigenaar van de Moskitobar, dus dan kun je wel nagaan dat we daar veel en vaak zijn in de winter. Tijdens de kerst- en krokusvakanties ben ik er altijd.”

Hollandse Hitmix winter

Share.