Jong & oud

0

Inge Ipenburg is boos. Ze vindt het waanzin dat er voor veel rijpe vrouwen geen plek meer is op tv. Blijkbaar vinden de beeldbuis-bobo’s dat dames van een zekere leeftijd niet meer om aan te gluren zijn. Jong, strak, fris en fruitig is het motto. En om die reden wordt een heerlijk mens als Patty Brard door SBS bij het grof vuil gezet, met een enkeltje Ibiza op zak. Leuke vrouwen met levenservaring, van wie we nog wat kunnen leren, die niet op hun mondje gevallen zijn, humor hebben en het klappen van de zweep kennen, worden zonder pardon vervangen door piepjonge jaknikkertjes die nog maar net komen kijken. Doodzonde, vindt Inge. Het gegeven dat mannen wel tot op hoge leeftijd op de buis mogen blijven, is veel vrouwen een doorn in het oog.

Als er geen rijpe dames meer op tv mogen, schrap dan ook die middelbare heren! Want laten we eerlijk zijn, wij vrouwen zien toch ook liever een knappe snuiter als Dave Roelvink met een zwoele blik ’Het 8 Uur Journaal’ presenteren? Al is ‘Het Journaal’ waarschijnlijk net iets te hoog gegrepen voor Dave, want hij is bepaald niet cum laude afgezwaaid op school. Dat Dave het vooral van zijn charme en looks moet hebben, maakt zijn slimme vriendin, die rechten studeert, helemaal niets uit. De jonge Roelvink heeft het hart van de aanstormende juriste gestolen. Dat hij eerder terechtstond voor een huisroof, lijkt Dave’s liefje eveneens niet te deren. Ze gelooft heilig in de onschuld van haar vriend.

Ook vader Dries weet zeker: ”Dave is jong en hij houdt van een feestje, maar stelen doet hij niet.” Hoe dan ook, Dave zegt zijn leven te hebben gebeterd. Hij is rustiger geworden en scheurt tegenwoordig na een dj-optreden met een bloedgang naar huis in plaats van nog even snel 11 bacootjes weg te tikken. Hij zit nu liever naast zijn grote liefde, thuis op de bank. Wie had dat ooit gedacht van feestbeest Dave? Heeft zijn goede vriendin Patty Brard hem wellicht het rechte pad op geduwd? Of is het gewoon waar wat oude, wijze mensen zeggen: verstand komt met de jaren…

Chantal Braspenning

Hoofdredactie

Share.