Roué Verveer Insta

Het ware geluk van Roué Verveer…

Zijn droom was om grondsteward te worden bij de KLM. Mensen bij de gate ontvangen met een leuk grapje, een hartelijke groet, een vrolijk advies. Het pakte allemaal iets anders uit voor Roué Verveer (47). In 1999 sloot hij zich aan bij het comedygezelschap Comedytrain en sindsdien speelt de geboren Surinamer zijn eigen theatershows.

Wat echter opvalt aan zijn speelschema’s, is dat Roué in de schoolvakanties nooit speelt. “Die periodes laat ik heel bewust blokken in mijn agenda”, zegt de goedlachse, sympathieke comedian. “We reizen heel veel. Mijn vrouw Farah en ik vinden het heerlijk om met onze twee zoons de wereld over te gaan. Elke schoolvakantie gaan we op reis, zolang ik het kan betalen: herfst, kerst, voorjaar, mei en zomer. Dan zijn we met z’n vieren in een land dat we niet kennen, geweldig vinden we dat. Kijk, in New York woont mijn zus, dus daar kennen we de weg. En in Suriname, mijn geboorteland, kennen we het meeste ook wel. We proberen zoveel mogelijk nieuwe landen en steden te bezoeken. Onze kinderen hebben alle werelddelen wel bezocht, ik vind dat heel leuk voor ze. Met z’n vieren genieten we van de quality time, want we zijn echt 24 uur per dag samen. We doen leuke dingetjes, gaan er op uit, pappa rijdt verkeerd, ze lachen me uit, dat soort dingen. Zo houden we de gezinsband sterk en daarom blijf ik die schoolvakanties blokken. Mijn geluk zit niet in het bekend worden of het geld dat dat met zich meebrengt. Geluk is mijn gezin, mijn familie, mijn vrienden die ik sinds vroeger heb.”

Het reizen zal door het coronavirus even op een lager pitje moeten staan in de familie Verveer, maar thuis vermaken ze zich momenteel ook opperbest.

Roué Verveer Insta2
Foto’s: Instagram