2018 is hét jaar voor Tommie Christiaan!

Met de release van zijn debuut-EP, een publishingdeal, een solo-theatertour, de stemmenhoofdrol in een bioscoopfilm, de hoofdrol in een grote musical én de hoofdrol in het mediaspektakel van het jaar, kan 2018 nu al niet meer stuk voor zanger en acteur Tommie Christiaan.

Afgelopen vrijdag is de eerste EP van Tommie uitgekomen, getiteld Zoveel Liefde.

De helft van de nummers op zijn EP is mede door Tommie zelf geschreven, en om dit proces van songwriting verder uit te bouwen heeft hij eerder deze maand een publishingdeal getekend bij CTM. Bij deze onafhankelijke muziekuitgeverij zijn vele getalenteerde schrijvers en artiesten aangesloten waarmee de komende tijd samenwerkingen zullen worden opgezet voor Tommie, zodat hij in goed gezelschap kan werken aan nieuwe songs voor zichzelf en voor andere artiesten.

Vanaf oktober trekt Tommie het land in met zijn eerste solo-theatertour In Een Ander Licht, vernoemd naar een van de nummers op zijn EP.

In de bioscoopfilm Pieter Konijn verzorgt Tommie de stem van het gelijknamige hoofdpersonage.

Sinds oktober vorig jaar delen Tommie en Jim Bakkum de mannelijke hoofdrol in de succesvolle musical On Your Feet!, over het leven van Gloria en Emilio Estefan.

Volgende week donderdag is het zover, dan speelt Tommie de rol van zijn leven in The Passion, live op NPO 1. Amsterdam – de plaats waar Tommie geboren werd – is dit jaar het decor van het grootste mediaspektakel van ons land. Samen met zijn discipelen reist Jezus (Tommie) van de A’DAM Toren in Noord naar het ArenaPark in Zuidoost, in een vertelling waarbij ze een selectie van de mooiste Nederlandstalige songs ten gehore brengen.

Eind deze maand komen er alweer vier nieuwe singles uit – die niet op de EP staan – waaronder Ik Val (geschreven en eerder uitgebracht door Wudstik) en een single met rapper Brainpower.