3fm-serious-request

3FM-dj’s gaan in lockdown voor Serious Request

Dit jaar zullen de NPO 3FM-dj’s niet het land doorgaan voor Serious Request: The Lifeline vanwege de coronacrisis. Daarom zullen Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Sophie Hijlkema, Rob Janssen en Wijnand Speelman van 18 december tot en met 24 december gezamenlijk in lockdown gaan.

De dj’s zullen niet zoals gewoonlijk in Het Glazen Huis gaan zitten, maar zullen zich terugtrekken op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Daar zullen zij in duo’s – Frank en Eva, Sander en Sophie en Rob en Wijnand – gezamenlijk 24 uur per dag live radio en online content maken. Daarnaast moeten ze gedurende de hele periode een loopband draaiende houden. Luisteraars worden daarmee gemotiveerd om zelf ook coronaproof te gaan lopen en zich te laten sponsoren.

De plannen voor de alternatieve editie kwamen van de dj’s zelf. “2020 was één van de gekste jaren ever en deze editie van 3FM Serious Request: The Lifeline wordt er waarschijnlijk ook één om nooit te vergeten. Samen met m’n collega-dj’s hebben we een alternatief plan bedacht om dit jaar toch het uiteinde te geven dat het verdient”, stelt Sander Hoogendoorn.

Zoals altijd kan er tegen betaling een plaat worden aangevraagd voor het Rode Kruis. Eerder werd al bekend dat de jaarlijkse actie dit jaar in het teken staat van het coronavirus en dat geld wordt opgehaald om hulpverleners in binnen- en buitenland te ontlasten.

Het is dit jaar de derde keer dat 3FM in actie komt in de vorm van The Lifeline. Tot en met 2017 lieten de dj’s zich opsluiten in het Glazen Huis. De opbrengst van de jaarlijkse actie ligt sindsdien fors lager. Zo werd er vorig jaar ruim 1,4 miljoen opgehaald en stond de teller het jaar ervoor op 1,3 miljoen. In het laatste Glazen Huis werd de grens van 5 miljoen euro gepasseerd en in het topjaar 2014 werd er zelfs 13,8 miljoen euro opgehaald.

Beeld: Rode Kruis