Aart Staartjes was niet bang voor de dood

Gister bracht weekblad Party de verdrietige primeur dat Aart Staartjes is overleden. Hij kwam afgelopen vrijdag met zijn brommobiel in botsing met een personenauto in Leeuwarden. Aart werd uit zijn autootje geslingerd en raakte ernstig verwond. Met een traumahelikopter werd hij naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht, waar hij zondagmiddag overleed.

In een interview dat Aart twee jaar geleden gaf aan de Leeuwarder Courant, zei hij dat hij niet bang was om te sterven: ” “Natuurlijk word je je bewuster van je eigen sterfelijkheid als de een na de ander om je heen wegvalt. Als je ouder wordt, heb je voortdurend begrafenissen. Dat is inherent aan ouderdom. De dood komt voor mij ook dichterbij. Nee, bang ben ik er niet voor. Natuurlijk weet ik niet hoe ik erover denk als het onheil op mijn deur klopt, maar ik ben nuchter genoeg om te weten dat het grootste gedeelte er allang op zit. De dood komt als een dief in de nacht; je weet nooit wanneer en hoe. Waarom krijgen sommige mensen plotseling kanker en waarom krijgen anderen een verkeersongeluk? Ik ga niet thuis in een stoel zitten piekeren over het einde, maar blijf actief werken en genieten. Als het mijn tijd is, merken we het vanzelf. Intussen houd ik me bezig met werk dat ik leuk vind.”

Meneer Aart uit Sesamstraat is 81 jaar geworden.