Adelheid Roosen.nl

Adelheid Roosen in ‘Mondo’

Zondag 29 november, 19.25 uur, VPRO op NPO 2

Mondo is het kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks in De Hallen Studio’s in Amsterdam schrijvers, vormgevers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt.

Theatermaker, acteur en schrijver Adelheid Roosen is deze week gastcurator. Zij beslist wat we zien, beleven en met wie we praten. Wie inspireert Adelheid, wie bewondert zij? In haar werk spelen ontmoetingen een grote rol.
Op uitnodiging van Adelheid schuift filosoof, schrijver en columnist Maxim Februari aan. Februari’s column over hoe we ons kunnen verweren tegen alledaagse krenkingen en vernederingen maakte jaren geleden grote indruk op Roosen en is het uitgangspunt van het gesprek.


Kaouthar Darmoni is directeur van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. In al haar bezigheden stelt ze zich ten doel de situatie van vrouwen te verbeteren. Zo geeft ze ook cursussen om vrouwen bewust te maken van vrouwelijke kracht en sensualiteit door middel van o.a. dans. Adelheid Roosen gaat met Darmoni in gesprek over vrouwelijke sensualiteit na de overgang.


Pianist en componist Joep Beving is inmiddels bekend over de hele wereld met zijn kalme composities. Vorig jaar stond hij in een volle tent op Lowlands en bracht onlangs een nieuwe EP uit. Op verzoek van Adelheid speelt hij een stuk uit eigen repertoire.


ICK Dans Amsterdam is het dansgezelschap van Emio Greco en Pieter C. Scholten. Maria Ribas, genomineerd voor beste dansprestatie 2020, en Victor Callens dansen een duet uit Sweet like a Chocolate. Een intiem dansspektakel dat je verleidt, met een vleugje Beethoven. Even is de Mondo studio het strijdtoneel van de vrouw en haar gemaskerde tegenspeler, een duistere interactie met ‘de ander’ waarin grenzen worden verkend. 


Mondo, zondag 29 november om 19.25 uur bij VPRO op NPO 2.Presentatie: Nadia Moussaid

Foto: adelheidzina.nl

Gerelateerde artikelen