Alles mag & kan in Circus Gerschtanowitz

Alles is mogelijk in het programma Circus Gerschtanowitz van SBS6. Dat beklemtoonden presentatoren Winston en Renate Gerschtanowitz maandag tijdens de presentatie van hun nieuwe zaterdagavondshow.

Het programma bestaat wekelijks uit een aantal duels tussen kandidaten met dezelfde kwaliteiten. “Dat zijn niet alleen circusacts”, beklemtoont Renate. “Het talent kan alle kanten op. Onze redactie heeft maanden gezocht om de beste kandidaten van Nederland te zoeken.” Het kan gaan om dansbattles, gospelkoren, bodybuilders of dansende honden.

De taakverdeling tussen de echtelieden is duidelijk. “Winston presenteert, ik praat van tevoren met de kandidaten. Ze mogen vertellen wat ze doen en vooral waarom het hun grote passie is”, legt Renate uit.

Daarna komt er nog een extra spelelement om de hoek kijken, verklapt Winston. “Een honderdkoppige jury in de zaal mag stemmen wie ze het beste vinden. Voor elke stem krijgen zij 25 euro. En daarna moeten de kandidaten zelf gaan raden wie er volgens de jury gewonnen heeft.” Alleen als de kandidaten dat goed hebben, mogen ze het geld mee naar huis nemen. “Dus zelfs als iemand het duel verliest, kan iemand als winnaar naar huis gaan.”

Overigens beperken de duels zich niet tot de studio. “We verlaten de studio voor sommige battles”, vertelt Winston niet zonder trots. “In een van de uitzendingen hebben we jetskiërs die de strijd met elkaar aangaan. Dat kan natuurlijk niet in de studio.”

Circus Gerschtanowitz is vanaf zaterdag te zien bij SBS6.

Bron: ANP