Boeren…

Het zijn barre tijden voor onze vaderlandse artiesten. Jarenlang harkten veel podiumbeesten geld als water binnen… Maar sinds dat nare virus ons land in de greep heeft, rammelt de kassa niet meer zo oorverdovend hard. Voor Wolter Kroes is dat helaas niet anders. Er zijn geen boekingen en dus geen inkomsten. Wolter kan wel huilen, hij maakt zich grote zorgen om zijn toekomst als artiest. ”Bestaat mijn vak straks nog wel?”, vraagt Kroes zich af. Hij mist niet alleen geld, maar vooral zijn fans. ”Ik wil mijn publiek knuffelen.” Maar het lijkt er meer en meer op dat hij voorlopig zijn armen niet om de liefhebbers van zijn muziek kan slaan.

Ziet Wolter zijn banksaldo langzaam slinken, Yvon Jaspers wordt slapend rijk. Corona of niet, Yvon boert als een malle. Haar hitshow ’Boer zoekt Vrouw’ heeft de presentatrice zeker geen windeieren gelegd. En daar hoeft ze niet eens zo heel veel voor te doen. Het waren vooral de agrariërs die we in beeld zagen dit seizoen, Yvon zagen we mondjes-maat. Ze was vooral als voice-over te horen. Alleen als een vrouwelijke logee plotsklaps wilde vertrekken van de boerderij, was Yvon er als de kippen bij om een praatje te doen met de vrouw die haar koffers had gepakt. Maken haar collega-presentatoren bij dezelfde omroep vaak lange draaidagen, Yvon lijkt een luizenleventje te hebben als liefdeskoppelaar. Op haar boerenfluitjes harkt ze echter wel veel geld binnen; een snelle berekening leert ons namelijk dat zij 750 euro per minuut pakt. Op social media levert haar zakelijk instinct Yvon hier en daar felle kritiek op.

Maar de verwijten die men Yvon maakt, halen het niet bij de beledigingen die Gerard Joling voor zijn oren kreeg van zijn tv-maatje Gordon. Hun vriendschap lijkt voorgoed voorbij… Jammer, de kans dat we ze ooit nog samen in een programma hysterisch zullen zien gieren, is daarmee immers ook verkeken. Want nadat Goor hem ’een rat’ noemde, lacht Joling momenteel als een boer met kiespijn..

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Gerelateerde artikelen