Amalia

Amalia

Het bericht dat een 31-jarige malloot het in zijn hoofd haalde om prinses Amalia (16) te bedreigen met de dood en verkrachting, is in Nederland met open mond vernomen. Wie doet zoiets? Waanzin! Gelukkig zit justitie er bovenop. Tijdens de zitting, waar de verdachte via een videoverbinding aan deelnam, werd duidelijk met welke agressie en vunzigheden hij Amalia doodsbang probeerde te maken. Hopelijk sluiten ze deze enge mijnheer voor heel lange tijd op. Dat zit er dik in trouwens. We weten immers allemaal hoe het afliep met de man die een ieniemienie waxinelichtje naar de Gouden Koets gooide. De Dam-schreeuwer verging het al niet veel beter.

Ik verwacht dus ook niet dat Amalia’s belager de komende jaren in polonaise door de straten van Zwolle kan tijdens Koningsdag, dat wordt waarschijnlijk een oranje tompouce in een of andere psychiatrische instelling. In de buurt van Amalia zal hij in ieder geval niet meer komen. Iets waar onze oosterburen ook opgelucht adem over zullen halen. De Duitsers dragen onze Oranjes namelijk een zeer warm hart toe. Wie hun favoriet is? Prinses Amalia! De beelden van Koningsdag, dat dit jaar op het paleis werd gevierd door de Oranjes, werden ook buiten onze landsgrens met applaus bekeken. Amalia gooide hoge ogen met haar knalgele jurk van ontwerpster Lisa Marie Fernandez.

Volgens de Duitsers heeft Amalia dat kleurrijke van haar moeder, Máxima straalt immers ook geregeld in felgekleurde outfits. De puberprinses is inmiddels net zo lang als haar moeder. ”Dankzij haar lange blonde haar en bruine ogen wordt de toekomstige koningin ieder jaar weer mooier”, jubelen de Duitsers. Amalia transformeert langzaam in een heus stijlicoon. Ze droeg op Koningsdag oorbellen die zijn gemaakt door slachtoffers van huiselijk geweld. Een mooi gebaar van de tiener. Amalia zag er dus niet alleen uit om door een ringetje te halen op haar vaders verjaardag, haar hart is blijkbaar ook nog eens van goud…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto Amalia: koninklijkhuis.nl / RVD

Gerelateerde artikelen