andré-van-duin

André van Duin wil nieuwe Animal Crackers maken

Komiek André van Duin (74) overweegt om nieuwe afleveringen van ‘Animal Crackers’ te gaan maken, zo deelde hij zondagavond tijdens een gesprek op radiozender NPO Radio 1.

De serie, die tussen 1988 en 2018 werd uitgezonden, bestond uit dierenfilmpjes die Van Duin voorzag van komische stemmetjes. De afleveringen duurden slechts een paar minuten, in 2018 waren de laatste afleveringen te zien als afsluiting van het programma Tijd voor MAX.

“Vroeger draaiden we die filmpjes zelf in de dierentuin”, vertelt André. “Maar dat mag niet meer: dierentuinen willen niet dat de dieren voor gek worden gezet. En ja, dat doe je natuurlijk wel een beetje door ze van een stemmetje te voorzien.” Daarom bekijkt André nu de optie om archiefbeelden van bijvoorbeeld BBC of YouTube-video’s te gebruiken. “Maar op al dat materiaal zitten rechten en het is de vraag of dat betaalbaar is. Het was vroeger echt gemakkelijker om dit soort filmpjes te maken.”

Ook het plan om een nieuwe reeks afleveringen van de iconische Dik Voormekaarshow te maken, samen met zijn artistieke partner Ferry de Groot, is voorlopig even afgeblazen. “We hebben van de oude shows een podcast gemaakt, die zijn al meer dan 2 miljoen keer beluisterd”, vertelde André aan presentator Özcan Akyol.

Toch twijfelt Van Duin of de chaotische parodie op een radioshow nog zou werken. “Het was een tijdsbeeld, er waren toen drie radiozenders. Nu zijn er zoveel radiostations waar ze allemaal van dit soort grappen maken. Misschien is Dik Voormekaar wat achterhaald.”

Beeld: ANP