Het Verlangen Film Premiere

Anne-Wil Blankers: nooit zonder make-up

Nooit zonder make-up

Haar huid gaat al 79 jaar mee, maar Anne-Wil Blankers peinst er niet over om met een blotebillengezicht (dus zonder make-up) van huis te gaan. De Rotterdamse rasactrice zei eerder al eens tegen Party: “Aan het begin van de dag maak ik me op en de rest van de dag doe ik er niets meer aan, behalve af en toe wat lippenstift. Ik gebruik altijd make-up en ga nooit naar buiten zonder. Dat is een gewoonte geworden; ik wil er graag verzorgd uitzien. Als ik heb gespeeld, moet ik ervoor zorgen dat ik mijn gezicht heel goed schoonmaak, want er zit soms flink wat op. Ik sta nu bijna vijftig jaar op het toneel en kan stellen dat de make-up geen aanslag heeft gepleegd op mijn huid, die van nature vrij dik en sterk is. Ik word daardoor ook minder snel bruin, maar heb bijvoorbeeld ook nog nooit narigheid gekregen van alles wat ze erop smeren. Ik heb wel rimpels natuurlijk maar gelukkig niet overdreven veel. Voordat ik ga slapen, gebruik ik een goede nachtcrème.”