Applaus

De afgelopen weken hebben we volop kunnen genieten van de Olympische Spelen in Rio. Met opgeheven hoofd kon TeamNL het sportfestijn afsluiten met een elfde plaats in het medailleklassement. Onze sporthelden veroverden negentien medailles: acht keer goud, zeven keer zilver en viermaal brons. Niet gek voor zo’n klein landje. Al zullen we ons allemaal blijven afvragen of Yuri van Gelder de handjes op elkaar had kunnen krijgen door voor die 20e medaille te zorgen… Het blijft jammer dat we het antwoord nooit zullen weten, en dat allemaal door een paar biertjes. Onze voormalige Prins Pils zal ongetwijfeld ook de wenkbrauwen hebben opgetrokken over ’Yuri Gate’. Al liet ons koningspaar uiteraard niets los over de kwestie.

De Oranjes zaten de afgelopen week trots en fier in Rio op de tribunes om onze sporters toe te juichen. Aan Willem-Alexander de eer om Dafne Schippers een zilveren medaille om te hangen. Hoewel Dafne nog altijd de smoor in had dat ze geen gouden plak had weten te bemachtigen, wist ze toch een voorzichtig lachje op haar gezicht te toveren toen ze het erepodium  opstapte om het applaus in ontvangst te nemen. Wellicht was ze opgelucht dat het erop zat, al die maanden van trainen, trainen en nog eens trainen. Eindelijk kan ze gaan genieten met en van haar vriendje, dj Nicky Romero. Volgens de geruchten gaat het stel samenwonen. Geen wonder dat Dafne breeduit glimlacht.

Eenzelfde glimlach zien we steeds vaker bij Sabia Boulahrouz. Het gaat goed met de brunette sinds ze het heft weer zelf in handen heeft genomen. Eindelijk kan ze het verleden voorgoed afsluiten. De tranen om de breuk met Rafael zijn gedroogd. Sabia staat weer op eigen benen en heeft haar levenslust weer terug. Het was een hobbelige weg, maar ze heeft haar leven weer op de rails. En dat verdient toch een klein applausje!

Tot volgende week,
Chantal Braspenning
Hoofdredactie

Gerelateerde artikelen