Arie Boomsma Insta2

Arie Boomsma brengt wandelboek uit

Sinds de coronacrisis is Nederland massaal aan het wandelen geslagen. Daar speelt Arie Boomsma (47) op in met zijn nieuwe wandelboek.

De sportieve ondernemer heeft een boek geschreven met daarin allerlei wandeltips. “Het heeft een suf imago omdat mensen het niet als sport zagen, het is natuurlijk gewoon lopen. Voor mij gaat het deze periode gewoon over iedereen in beweging houden en krijgen. Dit is een manier om mensen lekker naar buiten te krijgen en in beweging,” aldus Boomsma.

Zijn boek, genaamd 10.000 stappenboek, is gebaseerd op het “fenomeen van deze tijd dat mensen met die 10.000 stappen voor hun gezondheid bezig zijn. Als je daar nou een wandeling omheen bouwt, dan zit je daar elke dag al aan op een leuke manier.”

De sportieveling legt in het boek niet alleen het belang uit van wandelen, maar geeft er dus ook creatieve invulling aan, met onder andere praktische tips. “Hoe kan je van een wandeling een meditatie maken? Hoe kan je van een wandeling een training maken? Hoe kan je je goed voorbereiden op een wandeling? Wat doe je als het gaat regenen? De tips & tricks moeten gaan over waar mensen tegenaan lopen. Je behoefte doen in de natuur is echt een thema; je zal maar net onderweg zijn en nodig moeten. Hoe doe je dat?”

Beeld: Instagram