Arjen Lubach stopt met Zondag met Lubach

Arjen Lubach (40) gaat stoppen met zijn televisieprogramma ‘Zondag met Lubach’. Dat kondigt hij aan in zijn boek ‘Stoorzender’, dat vandaag verschijnt. Een belangrijke reden voor zijn besluit is dat Lubach op het hoogtepunt met het programma wil stoppen.

De presentator wil echter niet stoppen met televisie maken: “Ik wil ook niet stoppen met televisie. Maar ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin – naast een paar actualiteiten – één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt. Niet omdat we het niet meer zouden kunnen, maar omdat alles wat je in die vorm (man in pak achter desk doet nieuwslezer na en windt zich op met grapjes) brengt, hetzelfde gewicht krijgt.”

Ook is Lubach van mening dat er maar een beperkt aantal onderwerpen is die ‘zich lenen voor twintig minuten boosheid en verontwaardiging’.”Wie zich net zo druk maakt over vrijheid van meningsuiting als over een paar gekkies met een belachelijk kookboek, smeert vanzelf het belangrijkste onderwerp in met de onzinnige saus van het lichtere onderwerp.”

Wat de presentator dan wel van plan is de komende tijd is nog niet duidelijk, maar er staan wel ‘wildere plannen’ op de planning: “Ik heb wildere plannen, die nog ambitieuzer zijn, waar plek is voor al het bovenstaande, maar waarvan de vorm minder zwaar voelt, en waar ik al zin in krijg als ik er aan denk.”

Half september zal het twaalfde seizoen van Zondag Met Lubach van start gaan, welke bestaat uit tien afleveringen. Het is nog niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk het laatste seizoen zal zijn.