Barrie Stevens is 75 en niet kapot te krijgen!

Vanaf 7 september is Barrie Stevens op RTL 4 te zien in ’Dancing With The Stars’. De oud-choreograaf die we kennen van zijn motto ’vooral doorgaan’ uit de ’Soundmixshow’, vertelt Party dat hij mede door zijn overwonnen prostaatkanker erg optimistisch in het leven staat. ”Ik heb een grote vechtlust en wil er altijd wat van maken, zo lang het nog kan.” Hieronder vast een voorproefje, het hele interview staat in de kakelverse Party 33!

We treffen u hier bij de eerste repetities van ’Dancing With The Stars’. Hoe los bent u nog in de heupen?

”Ik ben best wel soepel hoor, dank je! Ter voorbereiding heb ik in de sportschool getraind en ben ik 9 kilo afgevallen. Dat moest ik allemaal maar meeslepen, het voelt bevrijdend om dat kwijt te zijn. Mijn oude gewicht was niet goed, dit is overzichtelijker. Psychologisch en lichamelijk komt er heel veel bij kijken, het is niet alleen maar even een paar pasjes doen.”

Hoe verlopen de eerste repetities?

”Het gaat buitengewoon goed, mede doordat ik in Janneke een zeer toegewijde danspartner heb. Ik kende haar helemaal niet, ik had haar nog nooit ontmoet. We werden aan elkaar gekoppeld voor dit programma en het is een feest om met haar te werken. Ze begrijpt dat ik 75 ben, maar ze is tegelijk heel eerlijk in haar aanwijzingen: ’Barrie, je moet je schouder zo doen en je benen zo sluiten’, enzovoort. Ik leer heel veel van haar en vind het heerlijk om iets geheel nieuws in mijn leven te doen op deze leeftijd. Ik doe nu heel andere manieren van dans dan dat ik vroeger heb geleerd; alleen dat is al een enorme uitdaging.”

Gerelateerde artikelen