Barrie Stevens: nieuwe levenslust, nieuwe versie biografie

’Zoals het leven er nu uit ziet hoef ik niet ouder dan 80 te worden.’ Dat zei Barrie Stevens in het voorjaar van 2013 toen in Koninklijk Theater Carré zijn biografie Vooral Doorgaan werd gepresenteerd. Het leven lachte hem op dat moment even niet toe, maar zes jaar later staan de zaken er gelukkig totaal anders voor. Vraag hem nu hoe oud hij wil worden en Barrie antwoordt met: ‘Minstens honderd jaar!’ Dat vraagt om een update.

Waar een ernstige ziekte, de continue zorg voor zijn dementerende vader in Engeland en een rustige periode qua werk Barrie Stevens in 2013 allerminst vrolijk stemden, daar kan de geboren Brit vandaag de dag weer breeduit lachen. Hij kocht zijn eerste huis in Amsterdam, werd na een halve eeuw officieel Nederlander, veroverde de harten van de tv-kijker in RTL’s reisprogramma Beter laat dan nooit, maakte zijn debuut in Goede Tijden, Slechte Tijden, hervond de dansliefde in Dancing with the Stars-waarin hij zaterdag de finale danste- en kondigde zijn eigen oneman-theatervoorstelling The Show Must Go On aan.

Dat vraagt om een geactualiseerde versie van het boek. In twee nieuwe, uitgebreide hoofdstukken gaat hij in op zijn nieuwe leven en worden voor het eerst delen van de brief die voormalig koningin Beatrix hem stuurde gepubliceerd. Ook heeft presentatrice (en oud-leerling) Wendy van Dijk een nieuw voorwoord geschreven, naast het reeds bestaande openingswoord van Mies Bouwman.