Boekpresentatie 'allememaggies'

Bassie en Adriaan moeten 15.000 euro betalen

Bas en Aad van Toor, ook wel bekend als Bassie en Adriaan, moeten een fikse schadevergoeding betalen. Ze zijn maar liefst 15.000 euro verschuldigd aan meerdere acteurs, waaronder Paul van Gorcum, die een aandeel hadden in de populaire kinderserie. Dat heeft de rechter woensdag geoordeeld.

Hoewel de schadevergoeding een fors bedrag is, is het toch een meevaller voor Bas en Aad. De acteurs hadden namelijk een bedrag van bijna 180.000 euro geëist. De acteurs hadden de rechtszaak aangespannen, omdat ze claimden nog veel geld te ontvangen voor hun aandeel in de serie, waarvan jaren cd’s en dvd’s zijn verkocht.

Adriaan laat aan Shownieuws weten het niet eens te zijn met de uitspraak. In de loop der jaren is al er zo’n kleine 80.000 euro uitgeven aan deze zaak vanwege advocaatkosten en bewijzen volgens de acrobaat. Adriaan is er nog niet helemaal over uit om akkoord te gaan met de uitspraak.

Het conflict tussen de clown en de acrobaat is al jarenlang aan de gang. In 2007 stapten de acteurs al naar de rechter. Na een slepende rechtsgang stelde de Hoge Raad de acteurs in 2014 in het gelijk, maar nooit betaalden Bassie en Adriaan het geld aan de acteurs. Het is namelijk niet duidelijk hoeveel geld zij moeten betalen. Daarom besloten de acteurs eerder dit jaar nogmaals naar de rechter te stappen.

Met deze uitspraak is na jaren eindelijk duidelijkheid geschept over hoeveel geld de clown en de acrobaat moeten gaan betalen aan de acteurs.

bron: Shownieuws

Gerelateerde artikelen