berget-lewis

Berget Lewis is meer dan 30 kilo afgevallen

Berget Lewis (49) heeft een ware transformatie ondergaan. De zangeres speelde vier jaar lang mee in de musical ‘Dreamgirls’, een periode waarin ze naar eigen zeggen “op haar zwaarst” was. Daarom besloot ze onlangs om het roer om te gooien en inmiddels is ze 31 kilo afgevallen. “Het begint vooral met een andere mindset”, stelt de zangeres.

Berget noemde zichzelf altijd ‘gelukkig zwaar’, vertelt ze in het online magazine Fit at Home, het thuissportplatform van Antje Monteiro (51). “Maar ondertussen had ik wel een te hoge bloeddruk. Ik dacht: ik kan wel roepen dat je jezelf moet omarmen, maar als je daardoor tien jaar korter leeft. Dat wil ik niet.” Daarom besloot Berget om het anders aan te gaan pakken: “Er is maar één exemplaar. En dat ben ik. Toen dacht ik: het moet anders.”

Met verschillende soorten diëten viel Berget behoorlijk wat kilo’s af, maar “de wijze waarop was niet goed”. Berget viel snel af, “maar binnen een maand zat het er weer allemaal op. Ik pleegde echt roofbouw op mijn lichaam.”

Uiteindelijk besloot de zangeres zich meer te verdiepen in wat eten met je doet. “Ik ben me gaan inlezen in het effect dat voedsel op mijn lichaam heeft”, vertelt Berget. Zo leerde ze over goede en slechte suikers in bijvoorbeeld fruit. Toen ging de knop pas écht om. “Ik merkte direct dat het beter ging. Ik at m’n groenten, lekker met een kippendij. Eigenlijk at ik kleine porties, met minder koolhydraten, maar waar je wel een goed vol gevoel van kreeg.”

Daarnaast is Berget meer gaan bewegen. “Sinds corona ben ik heel erg van het wandelen”, vertelt de zangeres, die wat minder heeft met de sportschool. “Wel heb ik een personal trainer, met wie ik twee keer per week aan de slag ga.” Inmiddels is Berget 31 kilo kwijt en ze voelt zich fantastisch: “Dit jaar word ik 50. Ik heb geen rimpel, geen putje en ik ben in shape. Dat vind ik een knappe prestatie van mezelf.”

Beeld: Instagram