Big Brother 2021

Big Brother keert vanavond na 14 jaar terug op televisie

De allereerste Big Brother, die in 1999 werd uitgezonden, was in die tijd een regelrechte hit. En dat terwijl er helemaal niet zoveel te zien was tijdens de afleveringen. Het bleek toch heel fascinerend om te zien hoe de bewoners hun tijd doorbrachten. Soms was er een ruzie of seks, zo hebben Bart en Sabine de allereerste seksscéne van Big Brother ooit op hun naam staan.

Big Brother na 14 jaar terug op tv

Het door John de Mol bedachte format werd zelfs wereldwijd verkocht. In sommige landen is het programma nog steeds een kijkcijferhit. In Nederland waren we er in 2006 wel klaar mee. De kijkcijfers liepen terug en de stekker werd uit het programma getrokken. Tot vanavond dus, want na dik 14 jaar begint op RTL4 Big Brother weer!

Big Brother 2021

Het concept van het programma is na al die jaren onveranderd gebleven. 8 bewoners nemen hun intrek in het huis en worden compleet afgesloten van de buitenwereld. Wekelijks moet één bewoner het huis verlaten. In de dagboekkamer kunnen alle kandidaten hun hart luchten. Uiteindelijk verblijven de Nederlanders en Vlamingen maximaal 100 dagen in het huis. De presentatie is in handen van Geradine Kemper en Peter van de Veire.

Big Brother Huis
Foto’s: RTL