Bijltje

Berend Boudewijn kan zijn geluk niet op nu zijn vrouw Martine Bijl weer thuis is. De alom geliefde presentatrice van ’Heel Holland Bakt’ werd de afgelopen weken, naar verluidt, in een kliniek behandeld voor haar zware depressie. Martine heeft het namelijk niet alleen fysiek, maar ook mentaal zwaar gehad sinds 2015. Ze zakte in een diep dal, iets wat vaker voorkomt bij mensen die een hersenbloeding hebben gehad.

Haar opname heeft, getuige de foto’s in Party, Martine goed gedaan. Ze is weer op de been. En daar is heel Holland heel blij om. De publiekslieveling durft weer te genieten van het leven, ze heeft zelfs weer die vertrouwde glimlach op haar gezicht. Helaas is Martine nog niet sterk genoeg om weer voor de camera’s te gaan staan, en dus neemt ook dit jaar Andr é van Duin de presentatie van ’Heel Holland Bakt’ van haar over.

Wie we binnenkort ook weer op de buis kunnen bewonderen? Patricia Paay! Ze heeft een klus te pakken bij de Publieke Omroep. Na diverse financiële tegenslagen, waaronder een fittie met de Belastingdienst, komt er dus eindelijk weer geld in het huishoudlaatje. Patries is verguld met haar nieuwe baantje, wat niet wegneemt dat ze nog altijd woest is op haar belagers. Al is het ’t laatste wat ze doet: de boeven die haar sekstape hebben gelekt moeten gevonden worden. ”Ze zullen boeten”, sist ze furieus tegen onze verslaggever. Lange tijd was La Paay volledig uit het veld geslagen door wat haar is aangedaan. Maar de diva is nu strijdvaardig. ”Ik lust ze rauw.”

Zo dapper als Patricia klinkt, zo verslagen is Sonja Bakker sinds ze haar levenspartner Jan Reus de deur wees… De vader van Sonja meent te weten wat er mis is gegaan in haar relatie. Jan zou er een financiële bende van hebben gemaakt. ”Hij had haar pinpas, nou dan weet je het wel”, zegt haar ouweheer veelbetekenend. Sonja kon volgens haar vader, hoe verdrietig ook, niets anders doen dan het bijltje erbij neergooien…

Chantal Braspenning

Hoofdredactie