Bitter

Voelt een doorsnee burger zich in het algemeen een emotioneel wrak na een scheiding, in de showbizz lijkt men een relatiebreuk in een wip weer te boven te zijn. Een beetje ster wisselt vaker van partner dan van een paar sokken. Neem bijvoorbeeld Sylvie Meis en Sabia Boulahrouz. Daar waar wij onszelf verbitterd en met opgezwollen huilogen naar de supermarkt slepen, lopen Sylvie en Sabia daags na een breuk alweer stralend richting sportschool.

Wendy van Dijk is een ander verhaal; zij deelde haar verdriet om haar afgeblazen huwelijk met Xander de Buisonjé met de hele wereld. Haar pijn was bijna voelbaar; we stonden allemaal achter de bedrogen blondine. Iets wat haar uiteindelijk bepaald geen windeieren heeft gelegd, want haar populariteit steeg met de week en Wendy kreeg steeds grotere en mooiere tv-shows in haar schoot geworpen. Wendy is niet bitter om de breuk met Xander. Integendeel. Het heeft haar uiteindelijk het grote geluk gebracht. Want ze trouwde twee jaar geleden met haar ware liefde, Erland Galjaard. Dit huwelijksjubileum werd vorige week gevierd met een familiefeestje op het water en een tripje naar Venetië. Hun verblijf in Italië viel helaas in het water, want het regende pijpestelen. Maar dat mocht de pret niet drukken voor Wendy en Erland.

Voor Winston & Renate Gerschtanowitz was het deze zomer ook feest; zij zijn vijf jaar getrouwd. Of de schalen met bitterballen werden aangerukt om deze dag te vieren, valt te betwijfelen. Renate let namelijk op haar slanke figuurtje, van schranspartijen moet ze niets weten. ”Ik neem 1 bitterbal, niet 4”, zo vertelt ze ons. Van letten op de lijn was dit weekend in Weert geen sprake. Pieter van den Hoogenband trouwde zijn grote liefde in de plaatselijke kerk. Pieter had op zijn trouwdag lak aan zijn figuur, er werd gefeest, gedronken en gesnoept van de borrelhapjes. Hopelijk leven Pieter en zijn vrouw nog lang en gelukkig en hebben ze over een paar jaar niet een bittere nasmaak over hun droomdag. Dat zou wel heel zuur zijn..

Tot volgende week,
Chantal Braspenning
Hoofdredactie