Bloedband

Voor een volslagen uit de hand gelopen burenruzie draait Patty Brard doorgaans haar hand niet om. Als een volleerde vredesduif vliegt Pat door ons land om mensen tot vergiffenis aan te zetten. Dit gaat haar bijzonder goed af; nog voor de aftiteling van ’Bonje met de Buren’ wordt ingezet heeft Patty het voor elkaar dat de woedende buurtjes elkaar als goede vrienden in de armen vallen. Met haar charme, levenservaring en rechtdoorzee aanpak weet Patty van de grootste bloedzuiger een snorrende kitten te maken. Althans, op tv lukt dat haar. In het echte leven blijkt de leeuwin in Patty iets moeilijker te temmen. Ze ligt bijna met haar hele familie overhoop; al jaren is het dikke bonje met haar zus en dochter. Doodzonde. Zeker als we haar op tv de ene na de andere ruzie zien lijmen, dan dat moet toch ook in het echte leven mogelijk zijn?

Patty is niet de enige BN’er die de bloedband heeft doorgesneden. Er zijn meer heethoofden in de vaderlandse showbizz te vinden die een bloedhekel aan hun familie hebben. Georgina Verbaan heeft het contact met haar moeder verbroken en José Hoebee is klaar met haar zusters. Ook Glennis Grace heeft al jaren slaande ruzie met haar bloedeigen moeder, die volgens de zangeres losse handjes heeft. En Jos Verstappen kan wat zijn vader betreft de eeuwige jeuk krijgen. Het is me allemaal wat… Maar je kiest je familie nou eenmaal niet zelf uit.

Al zijn er natuurlijk ook mensen die dolgelukkig zijn met hun eigen vlees en bloed. Zoals de familie van Albert West. Dochter Josine en weduwe Joke zijn alleen maar dichter naar elkaar toegegroeid sinds het overlijden van de zanger. De dames spreken nog altijd vol liefde over Albert. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn, het gemis is groot, maar toch slaan ze zich er dapper doorheen. Josine zong onlangs, tijdens een eerbetoon aan haar vader, zelfs postuum een duet met Albert. De zanger had eens moeten weten; zijn mooie dochter die in zijn voetsporen treedt, zingend op het podium. Tja, het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan…