Bonnie St. Claire: ‘Ik ben niet bang voor de dood’

Als je zoals Bonnie St. Claire (69) iedere dag samenleeft met een uitvaart verzorger, gaan de gesprekken automatisch wat vaker over de dood. Bonnie is getrouwd met Anne Jan Jongbloed (50) en in november hoopt ze zeventig te worden. ”Ik ben niet bang voor de dood, maar er komen vast niet nog zeventig jaar bij.” In Party 28 een vrij diepgaand interview met Bonnie. Hieronder alvast een luchtig voorproefje.

Is de zomer bij jou ook al volop losgebarsten, Bonnie?

”Reken maar! We hebben al heerlijke en warme dagen gehad in Aalsmeer. Het is lekker om dan wat verkoeling te zoeken op een fijn terrasje of een beetje te zwemmen. De optredens gaan trouwens ook gewoon door en dat vind ik heerlijk. Het houdt me lekker jong en fris om te zingen en ik ontmoet telkens weer andere mensen, waardoor ieder optreden een verrassing is. Zo kun je je leven zo verrassend maken als je zelf wilt, hè. Als je interesse toont in allerlei dingen en mensen, krijg je van alles te horen en maak je van alles mee. Zo hou ik mijn geest goed.”

Gerelateerde artikelen