Boerenjongens

De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe boer Herman in Frankrijk de eerste schreden zette op het liefdespad. Nog nooit had Herman een vriendinnetje gehad, de sympathieke boer had zelfs nog nooit echt gezoend. Maar nu hij eenmaal aan de liefde heeft geroken, kan hij er geen genoeg meer van krijgen. Fleur heeft Herman van een mak lammetje veranderd in een trotse stier. Het was weer genieten geblazen die laatste aflevering van ’BzV’. Yvon Jaspers babbelde na met alle boeren die dit jaar echte liefde hoopten te vinden, ieder op zijn eigen ongemakkelijke manier.

Vooral de ietwat onbeholpen Olke veroverde vele harten. De harten van de kijkers welteverstaan. Want op zijn boerderij was de liefde pijnlijk ver te zoeken. Zowel Alberdien als Sandra hielden het al snel voor gezien met Olke. Beide dames hadden zo hun eigen redenen om het hart te breken van de naar liefde hunkerende Olke… Alberdien kon maar niet wennen aan het harde boerenleven in Texas en Sandra bleek meer bezig te zijn met het wedstrijdelement van ’BzV’ dan met de boerenjongen zelf. Olke kwam dan ook als echte verliezer uit de strijd. Hoe hard hij zijn westernhoed ook de lucht in slingerde, stoer met zijn lasso rondzwaaide of met zijn grote lijf schaamteloos een linedans probeerde uit te voeren, Sandra wilde niets liever dan met gierende banden de boerderij verlaten. Wat een teleurstelling. Alles wat Olke ooit wilde, gewoon een beetje liefde, was in 1 klap vervlogen.

Tot we de laatste uitzending zagen. Mijn hart maakte een vreugdesprongetje toen ik zag hoe Olke toch een liefje gevonden heeft. Geweldig nieuws! Van Sandra hebben we niets meer vernomen. Die zat vast thuis in haar eentje te lachen als een boer met kiespijn toen ze zag hoe Olke haar totaal is vergeten. Ook Sylvie heeft een blijvertje aan de haak geslagen. Met haar gefortuneerde verloofde stijgt haar naam automatisch op de lijst van de rijken der aarde. Voor Sylvie geen boerenjongen, geef haar maar een multimiljonair…