Boswachter Arjan Postma presenteert nieuw boek ‘Buiten gebeurt het’

Het derde boek van boswachter Arjan Postma  heet ‘Buiten gebeurt het’ en zal verschijnen op 3 november 2016. De freelance boswachter, bekend van onder andere de RTL-programma’s Late Night en Het zijn net mensen, zet in dit rijk geïllustreerde beleefboek lezers aan om zélf de natuur te ontdekken. Het staat vol weetjes, anekdotes, dierenverhalen, tips en suggesties, met als raamwerk: de vier seizoenen.

In ‘Buiten gebeurt het’ legt de boswachter bijvoorbeeld uit hoe je een survival in je eigen achtertuin houdt, zelf slakkensiroop kunt maken (goed tegen verkoudheid!) en hoe je met een simpele warmtescanner kunt spoorzoeken in de winter. Ook vertelt Arjan op humoristische en inspirerende wijze verhalen: over het grasland zonder kruiden, dat de McDonald’s van de natuur is en over muizen die zingen als Luciano Pavarotti.

Arjan Postma: ‘Ik hoop met Buiten gebeurt het veel mensen naar buiten te krijgen, niet op zoek naar Pokémons, maar naar de schatten van de natuur.’

Arjan Postma

Arjan Postma begon zijn carrière als boswachter bij Landschap Noord-Holland. Daar werd hij opgemerkt door de regionale omroep RTVNH, die hem regelmatig inzette om een boeiende toelichting te geven op de gebeurtenissen in de natuur om ons heen. Hij presenteerde tien jaar lang het programma Natuurlijk Noord-Holland. Daarna nodigde De Wereld Draait Door hem regelmatig uit en tegenwoordig is hij een graag geziene tafelgast bij RTL Late Night. Ook presenteerde hij tv-programma’s als Het zijn net mensen en Lang leve de lente.

Arjan schreef eerder al twee succesvolle boeken: Buiten (2014) en Buiten met je hond (2015). Buiten kreeg lovende kritieken en stond wekenlang in De Bestseller 60 en de Boeken Top 100 van Bol.com. De boeken van Arjan Postma worden uitgegeven door uitgeverij Boekerij.

Buitengebeurthet---Arjan-Postma-