Boterbriefje

Trouwen is helemaal uit. Althans, dat is het motto van sommige sterren. BN’ers als Linda de Mol, Ruud Gullit, Peter Jan Rens en Tatjana willen wel een fijne relatie, maar een boterbriefje heeft voor hun geen toegevoegde waarde. De meesten van hen kwamen al eens teleurgesteld uit een huwelijk. Ruud voelt nog dagelijks de pijn van zijn drie scheidingen, in zijn portemonnee welteverstaan. Een huwelijk met zijn liefje Karin zit er dan ook niet meer in.

Lijkt alle romantiek het lichaam van Gullit te hebben verlaten, romantische dromers bestaan wel degelijk nog steeds. Neem de deelnemers aan ’Married At First Sight’, het programma van Peter van der Vorst, waarin vier paren elkaar voor het altaar voor het eerst ontmoetten. Een wetenschappelijk experiment noemde Peter het. Maar we weten natuurlijk allemaal dat het puur om de sensatie en de kijkcijfers ging. En sensationeel was het zeker. Maar liefst 1,2 miljoen kijkers zagen dat drie van de vier huwelijken ’Married At First Sight’ niet overleefden. Alleen Bram en Patty zijn nog bij elkaar. Maar Patty was in mijn ogen zo dominant, al had die boterzachte Bram bij haar weg gewild, dan had hij dat vast niet eens gedurfd… Zelfs ik werd bang van Patty.

Afijn, Peter had weer goud in handen met dit programma. En in de showbizz vertaalt succes zich al snel in een vette bankrekening. Woonde Peter een paar jaar geleden nog op een doorsnee bovenwoning, binnenkort betrekt hij een super-de-luxe boerderij met een prijskaartje waar je sterretjes van gaat zien. Net als de deelnemers in zijn laatste kijkcijferhit massaal een scheiding aan hebben gevraagd, vertelt Tineke Schouten ons dat de gedachte om haar eigen boterbriefje te verscheuren wel eens door haar hoofd heeft gespeeld. Haar huwelijk kende moeilijke tijden, maar Tineke en haar man hebben voor elkaar gevochten en het huwelijksbootje heeft koers weten te houden. Inmiddels is het gelukkig weer helemaal koek en ei tussen Tineke en haar man; het botert weer als vanouds!

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie