Biografie

Zingen over de liefde, dat was André Hazes senior wel toevertrouwd. Zo brulden zijn fans steevast luidkeels mee met zijn grote hit: ’Liefde, wat is dan liefde. Vergeven, hoort ook bij de liefde.’ Maar die laatste wijze levensles lijkt bij zijn weduwe nooit helemaal goed te zijn doorgedrongen. Want vergeven is niet iets wat Rachel Hazes heel gemakkelijk af lijkt te gaan. Naast de nodige ruzies, blijkt ze ook nog eens een giftig pennetje te hebben. Haar biografie belooft een schok in de showbizz teweeg te gaan brengen. ”Ik spaar niemand”, stelt Rachel. ”Ook mezelf niet.”

Als we de Hazes-weduwe mogen geloven, wordt ’Als Je Alles Weet‘ bepaald geen dok-tresromannetje. Ze dreigt korte metten te maken met een aantal mensen. Iets wat Gordon Heuckeroth ook deed in zijn biografie. Hij gaf op papier zijn collega’s Catherine Keyl, René Froger en Gerard Joling er flink van langs. Gordons boek deed nogal wat stof opwaaien. De onlangs gelanceerdde biografie van Antje Monteiro is eveneens niet door iedereen met applaus ontvangen. Haar ex, de vader van Romy, stelt dat er onwaarheden over hem in het boek staan. Antje jammert in haar levensverhaal dat Carlos Monteiro haar ontrouw zou zijn geweest. Pertinent onwaar, zo zegt Carlos. ”Ik heb haar nooit bedrogen. Antje weet heel goed dat het niet klopt wat zij schrijft.”

Heeft Antje in haar boek weinig goeds te melden over haar ex-partner, in de biografie van Wesley Sneijder stond geen kwaad woord over Yolanthe Cabau. Sterker nog, hij sprak vol liefde over zijn ex-vrouw en stelde zelfs te hopen op een verzoening. Dit geldt ook voor Marco Borsato. Zijn leven zonder Leontine valt de hitzanger overduidelijk heel zwaar. Via social media zette hij zijn ex op Valentijnsdag in het zonnetje. ”Ik mis je lieve Tien”, zo liet hij weten aan de moeder van zijn kinderen. Wat Leontine precies vindt van zijn charmeoffensief, blijft vooralsnog gissen. Maar wellicht lezen we dat ooit nog in haar biografie. Ik voorspel nu al: een bestseller!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur