Brownie Dutch: waarom nooit zonder zonnebril?

Brownie Dutch kreeg bekendheid als de rechterhand van rapper Ali B in tv-programma’s als Op Volle Toeren en The Voice. Hij zingt, rapt en produceert. Kan hij nog over straat zonder dat hij telkens moet stoppen voor foto’s en praatjes? Aan Party vertelde Brownie: ”Grappig dat je het vraagt, want daar heb ik al heel lang geleden iets op bedacht. Ik word steeds meer herkend en ik vind dat allemaal heel leuk. Maar als ik mijn zonnebril niet op heb, kan ik rustig doorlopen en houdt niemand me aan. Die bril is dus onderdeel van mijn bekendheid.”

Hoewel het voor de meeste sterren geldt dat ze minder worden herkend als ze een grote zonnebril opzetten, werkt dat voor de jonge rapper dus andersom. Om die reden mocht onze fotograaf hem dan ook beslist niet zonder bril fotograferen, ook niet toen we licht aandrongen. ”Ik hou mijn bril mooi op en verschijn niet in de media zonder zonnebril. Dan kan ik tenminste altijd nog rustig door de stad lopen wanneer ik dat wil”, zei de slimme muzikant.