Burn-out

’Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’, zegt men weleens. Ik ken inderdaad niemand die daadwerkelijk het leven heeft gelaten door een drukke baan. Wel ken ik personen die volledig kopje onder zijn gegaan, een fikse burn-out op hebben gelopen, puur door altijd maar met hun werk bezig te zijn. Wendy van Dijk kent het gevoel van overwerkt zijn maar al te goed. Al eerder balanceerde zij op het randje van overspannenheid. En wie denkt dat ze daarvan geleerd heeft en dat ze tegenwoordig beter kan doseren, die heeft het goed mis. Wendy pakt alle klussen aan die haar man, en RTL-baas, haar voorschotelt. Ze vindt haar werk bij de tv gewoonweg te leuk en kan tegen een mooi aanbod maar moeilijk ’nee’ zeggen. Wendy acteert, presenteert, heeft een eigen magazine en is ook nog moeder van twee kinderen. En dan heeft ze nog Erland, haar echtgenoot die thuis ook nog om aandacht vraagt. Kortom, Wendy heeft het druk. Zo druk dat een burn-out op de loer ligt. Tijd voor Wendy om wat gas terug te nemen.

Estelle geeft tegenwoordig, na jarenlang luieren en teren op de zak van haar rijke mannen, juist volop gas. Voor het eerst in haar leven zorgt ze zelf voor brood op de plank. De cast van de geflopte musical ’Sky’ hoeft niet bang te zijn overwerkt te raken. Zij zitten namelijk, sinds de stekker vroegtijdig uit de show werd getrokken, werkeloos thuis te wachten op het verlossende telefoontje. Een belletje van hun ex-baas, met de mededeling dat hij het beloofde salaris alsnog gaat uitbetalen zou zówelkom zijn. Maar het lijkt erop dat de producent niet voornemens is zijn miljoenen met de cast te delen. Dit tot woede van Lone van Roosendaal, een van de gedupeerden.

Sylvie Meis weet zich zo nu en dan de woede van haar beste vriendin op haar ranke hals te halen… En er zijn meer mensen die zich groen en geel aan de kleine diva kunnen ergeren. Tuurlijk is er ook bewondering voor de wijze waarop ze de top heeft bereikt. Maar dat neemt niet weg dat Sylvies hang naar perfectie een tikkeltje op de zenuwen kan werken…

Tot volgende week!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie