Sinterklaasboeken 2021

Carlo Boszhard derde schrijver sinterklaasboek

Carlo Boszhard is de derde bekende Nederlander die dit jaar het sinterklaasboek schrijft. Eerder is al bekend geworden dat Marieke Elsinga en Waylon de schrijvers zijn van de achttiende editie van de nationale sinterklaasboeken. De sinterklaasboekenreeks verschijnt dit jaar, in opdracht van Unilever, bij de supermarkten PLUS, Deen, Hoogvliet, Jan Linders & Poiesz. 

Schrijven is Carlo Boszhard niet vreemd. Voor zijn televisiehit De TV Kantine schrijft hij dagelijks scènes en grappen uit. Ook heeft hij al een paar jaar ervaring in het schrijven van schoolmusicals voor groep 8. 

Voor dit verhaal heeft Carlo zich laten inspireren door wat kinderen al jaren doen: een brief schrijven aan Sinterklaas. ‘Het boek heet ook Een brief aan Sinterklaas,’ vertelt Carlo. ‘Het is een boek dat je én kunt voorlezen én door oudere kinderen zelf kunt laten lezen. Ik ben er trots op dat ik het schrijven van een kinderboek aan mijn CV kan toevoegen.’

In het sinterklaasboek Een brief aan Sinterklaas woont hondje Kees in een asiel. Hij voelt zich een buitenbeentje. Als andere dieren in het asiel een nieuw baasje krijgen, wordt Kees steeds verdrietiger. Helemaal als Gijs de rat hem ook nog flink pest. Dan krijgt Kees een geweldig idee. Wat nou als hij Sinterklaas een brief schrijft?

De tekeningen zijn van Harmen van Straaten. Hij illustreerde meer dan 400 kinderboeken voor binnen- en buitenland, en schreef zelf ook ruim 70 kinderboeken waaronder het Kinderboekenweekgeschenk. Van zijn boeken Spuit Elf en De kleine sneeuwman zijn theatervoorstellingen gemaakt.

Omdat Carlo veel ervaring heeft met het schrijven van schoolmusicals, heeft de presentator besloten om van zijn verhaal ook een schoolmusical te maken. Het verhaal van Kees en zijn vrienden uit het asiel vormt de perfecte introductie voor een bezoek van Sinterklaas op school of bij de vereniging. Met enkele tekstrollen voor midden- en bovenbouw (kinderen uit groepen 3 t/m 8) en vooral dansrollen voor leerlingen uit de onderbouw (groep 1-2) is het spel makkelijk en vooral snel in te studeren. Het grappige script is aangevuld met vier aanstekelijke, nieuwe sinterklaasliedjes. Geschikt voor iedereen die een vrolijke invulling wil geven aan de sinterklaasviering!

De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van deze Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl

Gerelateerde artikelen