Caroline Tensen baalt dat Dionne Stax ‘DNA Onbekend’ afpakt

Caroline Tensen vindt het heel erg jammer dat DNA Onbekend niet met haar meeverhuist naar RTL 4 nu AVROTROS heeft besloten om het programma voort te zetten met de nieuwe aanwinst Dionne Stax. Dat geeft ze aan in het AD. Toen de krant Tensen belde om een reactie te vragen, wist de tv-ster nog helemaal niet dat het programma van haar wordt afgepakt en gewoon bij de NPO blijft. “Het is dat jij mij dit nu vertelt. Ik wist van niks. Ik ga zo eerst even met de producent bellen.”

Producent Taco Zimmerman van productiehuis Tuvalu stelt dat het voor hem ook als een verrassing kwam. “DNA Onbekend is zo verklonken met Caroline Tensen dat het denkbaar was dat het met haar mee naar RTL zou gaan.”

Die verhuizing zit er echter niet in. “AvroTros en de publieke omroep vinden het programma echter dusdanig belangrijk dat dit niet gaat gebeuren.”

Soms gaat het nou eenmaal zo in tv-land, aldus Zimmerman. Hij wijst op Frank Visser. “Die stapte over naar SBS 6, maar toen wilde de publieke omroep ook graag De Rijdende Rechter houden. Dat programma ging dus verder met een andere rechter. Zo gaat dat nu ook met DNA Onbekend. De ene keer werkt dat, de andere keer niet.”

Overigens was DNA Onbekend in 2014 ook al te zien bij RTL 4, nadat de NPO kortstondig met het programma stopte vanwege de bezuinigingen. RTL 4 zond het één seizoen lang uit onder de titel Familie Gezocht met Nance Coolen aan het roer. Daarna verhuisde de show weer terug naar Tensen en de NPO.

bron: Mediacourant