Caroline Tensen: ‘Ik zat op reservebank bij Avrotros’

Caroline Tensen vindt het niet chill dat ze de afgelopen jaren zo vaak op de reservebank zat bij Avrotros. Het was niet de schuld van de omroep, maar van het NPO-model. Dat zegt de presentatrice in Veronica Magazine. De carrière van Tensen krijgt op 55-jarige leeftijd ineens een nieuwe impuls. Ze heeft een heel programmapakket gekregen van RTL en daar is ze maar al te blij mee. “Ik ben de gelukkigste tv-vrouw van Nederland op dit moment”, aldus de televisiester uit Haarlem.

Ze is niet boos op Avrotros. “Ik heb bij de publieke omroep ook een heel fijne tijd gehad en geweldige programma’s mogen maken. Maar het is lastiger om voor een omroep te werken dat zendtijd moet delen met veel andere omroepen, en waar enorm veel presentatoren allemaal aan bod willen komen.”

Dan is er toch minder mogelijk, aldus Tensen. “Terwijl ik zo graag meerdere programma’s maak. Ik ben nu eenmaal een werkpaard. Bij AVROTROS mocht ik DNA Onbekend doen, maar kwam verder, zoals ik dat noem, op de reservebank terecht. En daar heb ik zó’n moeite mee. Terwijl niemand er wat aan kan doen, begrijp me goed. Zij vonden het ook erg voor me.”

RTL is veel onafhankelijker, zegt ze. “Bij RTL, dat zeven dagen in de week uitzendtijd heeft en alles zelf kan beslissen, krijg ik tot mijn grote vreugde weer een mooi pakket.” Tensen werkte vroeger al voor RTL. “Het is één grote reünie. En ik krijg weer zo veel kansen, die ik met beide handen aangrijp.

bron: Mediacourant