joshua-nolet-chef'special

Chef’Special gevraagd voor gratis optreden Formule 1

De evenementensector heeft lang stil gelegen en artiesten hebben het moeilijk gehad. Zanger Joshua Nolet (33), frontman van de band Chef’Special was dan ook bij toen hen werd aangeboden op te treden tijdens de Formule 1 races van de Grand Prix op Zandvoort. Totdat hij hoorde wat daar voor vergoeding tegenover stond: het zou een gratis optreden worden.

In een persoonlijke video deelt Joshua zijn verhaal en spreekt hij zich uit over het ontbrekende geluid vanuit Den Haag, wat hij ‘een beetje pijn vindt doen’. De zanger vertelt dat hij een verzoek kreeg vanuit prins Bernard met de vraag of zijn band misschien op zou willen treden tijdens de Grand Prix.

“Leuk”, aldus Joshua. “Maar daar hadden ze dan precies… nul euro voor over”, vervolgt hij terwijl hij zogenaamd druk in de weer is met een rekenmachine. De band kreeg volgens de zanger wel VIP-tickets aangeboden om de race te kijken, maar daar gingen ze niet mee akkoord.

“Ik wil helemaal niet de Formule 1 bashen, superleuk, heel veel plezier daar”, gaat hij verder. “Maar het zegt iets van hoe er naar muzikanten wordt gekeken en alles wat erachter zit.” Het gaat volgens Joshua immers niet alleen om hem, maar ook zijn crew en bandleden. “Dat afgezet tegen hossende mensen in stadions, duizenden mensen op een meerdaags event in Zandvoort… het voelt gewoon even niet meer eerlijk.”

De Dutch Grand Prix laat weten het te begrijpen als het aanbod in het verkeerde keelgat is geschoten. Volgens hen zijn er een aantal verschillende artiesten benaderd waarvan ze dachten dat ze racefan waren. De organisatie laat tevens weten dat alle onkosten voor het optreden door hen zouden worden vergoed en dat in ruil voor het optreden een aantal VIP-tickets zouden worden vergeven, die voor duizenden euro’s over de toonbank gaan.

Beeld: ANP, Instagram