Cilly Dartell: ‘Mijn leven kan worden verlengd’

In februari vertelde Cilly Dartell (63) dat ze weer longkanker heeft en dit keer in een minder gunstig stadium. De voormalig SBS-presentatrice werd in 2016 ook al getroffen door de ziekte. Als Party contact met haar opneemt om te vragen hoe het met haar gaat, klinkt ze vanuit Florida een stuk opgewekter dan een halfjaar geleden: ”Door de immuuntherapie is er wel degelijk een kans dat mijn leven verlengd kan worden.”

In Party 46, die nog tot en met dinsdagavond 17 november in de winkels ligt, staat het hele interview met Cilly. Hieronder de eerste vraag met haar antwoord:

Cilly, hoe gaat het nu met je gezondheid?

”Het gaat goed. Ik zit in een traject van gecombineerde chemo- en immuuntherapie. De kans dat deze zou aanslaan, was vijftig procent en ik zou na drie maanden de uitslagen krijgen. Die waren goed. De chemo deed zijn werk en pakte de tumor in mijn long aan. Die was flink geslonken. Ik had wel uitzaaiingen, maar er waren geen nieuwe bijgekomen. Ik heb daarna weer drie maanden de combinatie chemo-/immuuntherapie gehad. Die uitslagen waren ook weer goed. Daardoor ben ik nu, na een dik halfjaar, van de chemo af. Ik heb dus de komende twee jaar alleen nog immuuntherapie. Hierbij worden eigen cellen aan het werk gezet om de kanker te bestrijden. Dat biedt mogelijkheden. Het is een aanpak volgens de laatste studies en de resultaten ervan zijn fantastisch.”

Gerelateerde artikelen