Corrie van Gorp: ‘Help, ik krimp!’

Op een feestje voor sterren die al wat langer meegaan in het wereldje, treffen we iemand die we vrijwel nooit ergens tegenkomen: Corrie van Gorp (76). Het valt Party meteen op hoe keurig de actrice voor de dag komt en hoe kwiek, opgewekt en vrolijk ze is. Hoewel ze aangeeft niet zo dol te zijn op interviews, mag Party haar een paar vragen stellen. Van die unieke gelegenheid maken we graag gebruik. Hieronder alvast een voorproefje. Benieuwd naar de rest? Party 3 is nog tot en met dinsdagavond verkrijgbaar, want woensdag glijdt Party 4 al de schappen in!

We treffen u niet vaak, mevrouw Van Gorp, hoe gaat het met u?

”Nou, ik was kortgeleden nog geveld door de griep, dat was echt niet fijn. Maar ik ben weer begonnen met wat boodschapjes doen en gelukkig ben ik op tijd hersteld om hier wat gezellige mensen te treffen. Het was een flinke griep.”

U ziet er erg verzorgd en hip uit. Heeft u veel belangstelling voor mode?

”Als er op een uitnodiging een thema als ’Parisien’ of ’Bohemien’ staat, dan denk ik meteen aan mijn alpinopetje en een rood jasje. Mode is verder geen hobby van me. Ik hou me er alleen mee bezig als ik uitga. Als ik nergens naar toe ga, draag ik een lange broek die lekker zit en nu een trui omdat het winter is. Daarbij een petje of een muts en ik kan zo de straat op. Maar als ik naar een feestje ga, vind ik het wel leuk om er wat aandacht aan te besteden.”