Daphne Bunskoek presenteert tweede seizoen House Rules bij Net5

Daphne Bunskoek presenteert het tweede seizoen van House Rules: stellen verbouwen ons huis. Het succesvolle realityprogramma krijgt vanaf woensdag 5 oktober een vervolg bij Net5. In de nieuwe reeks verbouwen vijf koppels elkaars huis rigoureus aan de hand van vooraf opgestelde ‘huisregels’ en strijden zo om de hoofdprijs die bestaat uit twee jaar hypotheekvrij leven.

In House Rules verbouwen vijf stellen elkaars waardevolste bezit, hun koophuis. De enige invloed die de huiseigenaren kunnen uitoefenen, is middels ‘huisregels’ die ze achterlaten. Dit zijn do’s en dont’s, zoals bepaalde materialen of stijlen, die wel of juist niet terug mogen komen in hun woning. Het is aan de koppels om deze regels zo goed mogelijk te interpreteren en in korte tijd verschillende ruimtes in het huis een complete make-over te geven. Dit doen ze onder het toeziend oog van juryleden Odette Simons (Styliste, Art Director, Creative Director) en Erik Gutter (Interior Designer).

Presentatrice Daphne Bunskoek: “Ik dring al jarenlang mijn vrienden, gevraagd en ongevraagd , mijn interieuradvies op, dus ik heb veel zin in House Rules. Ik ben benieuwd hoe de stellen deze monsterklus gaan aanpakken.”

Vorig jaar scoorde House Rules gemiddeld 8% marktaandeel in de doelgroep 20-54 jaar, inclusief uitgesteld kijken. Dit was boven het zendergemiddelde. Op 10 november jl. keken bijna een half miljoen mensen naar de live finale.

Het programma is gebaseerd op het gelijknamige en succesvolle Australische format, dat daar al vier seizoenen loopt. House Rules wordt geproduceerd door Skyhigh TV. De distributeur van het format is Red Arrow International.

House Rules, seizoen 2: Net5, vanaf woensdag 5 oktober om 20.30 uur.
www.net5.nl/houserules