Dave Roelvink

Dave Roelvink kapot na kritiek in media: ‘Geen hap door mijn keel’

Dave Roelvink is de afgelopen dagen letterlijk ziek geworden van alle kritiek die hij in de media heeft gekregen op zijn verslag van de avondklokrellen. De zoon van Dries Roelvink kon er niet door eten.

Voor de tweede keer ging Dave Roelvink afgelopen weekend de straat op om verslag te doen van de avondklokrellen in Amsterdam. Het leidde tot behoorlijk wat kritiek, omdat hij dat op te sensationele wijze zou doen. Sander Schimmelpenninck noemde de dj en realityster zelfs een ‘imbeciel’.

Aanvankelijk liet Dave weten dat hij actief blijft als relverslaggever, maar daar is hij nu van teruggekomen: hij kapt ermee. “Ik heb er last van op het moment dat ik iets doe met goede intenties. Ik denk dat iedereen het wel snapt dat ik het niet oké vind als er auto’s in brand worden gestoken en er winkels worden geplunderd”, zei hij in Shownieuws.

De media doen alsof dat wél zo is, aldus Dave. “Als er dan mediaplatformen zich tóch geroepen voelen om mij zo neer te zetten… Dat maakt mij niet kwaad, maar het raakt me gewoon. Het raakt me omdat ik in het verleden wel vaker negatieve dingen heb gehad en ik pas daar nu gewoon voor.”

Dave kan niet tegen die kritiek. “Ik ben ouder en ik zit niet lekker in mijn vel als ik negatieve aandacht over me heen krijg en zeker niet in deze grote mate. Ik kan niet meer eten en ik krijg pijn aan mijn maag en ik word misselijk. Gewoon stress, heel veel stress krijg ik daarvan.”

“Ik merk ook dat het een soort trauma-effect heeft, dat zodra het een beetje negatief dreigt te worden, mijn hele lichaam gaat protesteren. Dat heeft best wel heftige gevolgen, vind ik ja.”

bron: Mediacourant

Gerelateerde artikelen