davina-michelle-top-40-awards

Davina Michelle en Snelle nemen Top 40-publieksprijzen in ontvangst

Davina Michelle, Snelle, Miss Montreal en DI-RECT hebben de nationale publieksprijzen van de Top 40 Awards in ontvangst mogen nemen. Dua Lipa won de enige internationale titel die door het publiek werd verkozen.

Miss Montreal sleepte met haar De Beste Zangers-hit ‘Door De Wind’ de prijs voor beste Alarmschijf van 2020 in de wacht. DI-RECT won met ‘Soldier On’ de prijs voor beste coronasoundtrack.

De mannen van DI-RECT reageerden blij na ontvangst van de award. “Het is een publieksprijs dus dat betekent dat heel veel mensen er steun aan hebben gehad”, aldus gitarist Spike. “We hebben ‘Soldier On’ geschreven voor corona uitbrak en voor we er allemaal in zaten. Er gebeurde daarna iets met het nummer dat we vooraf nooit hadden kunnen bedenken.”

Alhoewel er afgelopen jaar nauwelijks live optredens konden plaatsvinden, werden er ook prijzen uitgereikt voor beste liveacts. Davina Michelle, die vorig jaar de Top 40 Award voor beste artiest van 2019 in ontvangst mocht nemen, won die nationale prijs. Snelle werd verkozen tot Beste Nationale Artiest van 2020 en de Top 40 Award voor Beste Internationale Artiest van 2020 ging naar Dua Lipa. Zij scoorden afgelopen jaar het hoogst in de Top 40.

Racoon viel ook nog in de prijzen: zij ontvingen de prijs voor grootste nationale hit voor hun Nederlandstalige comebacksingle ‘Het is al laat toch’. Dat nummer is hun grootste succes tot nu toe geworden. De grootste internationale hit ging naar The Weeknd met ‘Blinding Lights’.

De Top 40 Awards werden dit jaar voor de derde keer uitgereikt, maar nu zonder publiek.

Beeld: ANP