Haal Het Doek Maar Op

De Graaf & Cornelissen deelt Nederlandstalige muziek uit musical

Fragmenten uit Haal het doek maar op nu online

In navolging van de oproep om muziek van Nederlandse bodem te omarmen, heeft theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment besloten om muziek uit hun meest recente musical Haal het doek maar op -van Appelscha tot Zierikzee openbaar te maken.

‘Wij hebben de Nederlandse muziek altijd een warm hart toegedragen’, aldus producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf. ‘Repertoire van Liesbeth List, Adèle Bloemendaal, Conny Stuart, Jasperina de Jong, Mary Servaes en het Volendamse oeuvre, stond centraal in door ons in eigen huis ontwikkelde musicalproducties. De musical Haal het doek maar op-van Appelscha tot Zierikzee, met daarin hoofdrollen voor Mariska van Kolck, Tony Neef, Jordy van Loon, Julia Berendse, Dook van Dijck en Willemijn van Holt, ging eind januari in première. Het theaterpubliek heeft, vanwege het coronavirus, hiervan slechts twee maanden kunnen genieten. Daarom hebben we besloten om aanstaande zondag en volgende week zondag diverse fragmenten uniek materiaal uit deze voorstelling waarin 42 Nederlandstalige evergreens voorkomen, openbaar te maken.’

Onder anderen het prachtige lied Telkens Weer (Willeke Alberti) gezongen door Tony Neef en medleys met o.a. De winter was lang (Willeke Alberti), Zet een kaars voor je raam vannacht (Rob de Nijs), Verboden vruchten (Ronnie Tober), Paradiso (Anneke Grönloh), Marmer, staal en steen vergaan (Trea Dobbs), Zomer in Zeeland (Saskia & Serge), Land van Maas en Waal (Boudewijn de Groot) en Dans je de hele nacht met mij (Karin Kent). En als extra nogmaals Heel Even (Shirley Zwerus) door de gehele cast gezongen op het Musical Awards Gala en het eerder vertoonde nummer Als ik de golven aan het strand zie (Ria valk).

In Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee staan populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig centraal. Zangeres Lonneke Rimini (Mariska van Kolck) en conferencier Rolf Molenaar (Tony Neef) ‘ontmoeten’ elkaar na lange tijd weer op een begrafenis en gaan terug in de tijd.

Wie online materiaal wil zien, moet goed kunnen zoeken, want het persbericht vergeet helaas te vertellen wáár we het een en ander kunnen vinden. Party heeft op Youtube in elk geval de uitvoering van het lied Telkens Weer kunnen vinden, dat staat hier.

Het lied Als ik de golven aan het strand zie vindt men hier.

Gerelateerde artikelen