De zomer van Lone van Roosendaal

In Party 32 krijgt Lone van Roosendaal een paar zomerse vragen van Party voor de kiezen. De actrice vertelt onder andere over haar vroegste zomerherinneringen uit haar jeugd:

Wat is je eerste zomerse jeugdherinnering?

Lone vertelt dat haar ouders heel weinig geld hadden. ”Om toch een soort van vakantie te houden is mijn moeder met mij eens vanuit Zuid-Limburg, met alleen een rugzak als bagage, naar de Eifel gewandeld in Duitsland. In totaal hebben wij daar acht dagen over gedaan, waarna in het gebied nabij Bonn vrienden zijn bezocht.” Naast dit avontuur is Lone, wederom met haar moeder, eens al liftend naar de internationale kunstmanifestatie Biënnale van Venetië gegaan. ”Ik was toen elf jaar.” Lone bekent dat ze er op de basisschool over gelogen heeft. In de klas, tegenover haar medeleerlingen, vond zij het stoerder om te vertellen dat er met de trein een bezoek aan Italië was gebracht. ”Ik vind het nu een leuke anekdote, maar als kind vond ik het gênant om te moeten liften.” Lone stelt dat haar moeder ’voor de duivel niet bang is’. ”Wij sliepen weleens in de cabine van een vrachtwagen. Van zo’n chauffeur kregen mijn moeder en ik soms ook nog een heerlijke maaltijd.”