duncan-laurence

Debuutalbum Duncan Laurence komt in november uit

Zanger Duncan Laurence brengt op 13 november dit jaar zijn langverwachte album Small Town Boy uit. De voormalige winnaar van het Songfestival zal de nummers van dit album op 17 november ten gehore brengen tijdens een coronaproof concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, zo maakte de concertorganisator Friendly Fire vandaag bekend. Vanaf maandag 28…

Zanger Duncan Laurence brengt op 13 november dit jaar zijn langverwachte album Small Town Boy uit. De voormalige winnaar van het Songfestival zal de nummers van dit album op 17 november ten gehore brengen tijdens een coronaproof concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, zo maakte de concertorganisator Friendly Fire vandaag bekend. Vanaf maandag 28 september start hiervoor de kaartverkoop.

Voor de coronacrisis stond het concert in de Ziggo Dome van 17 november al op de planning, maar de invulling zal er nu anders uit gaan zien. Het wordt een show met een kleiner publiek, e, mensen met kaartjes voor het oorspronkelijke optreden worden donderdag geïnformeerd over de mogelijkheden.

Dat de zanger alsnog optreedt in de Ziggo Dome, maar dan op een ronddraaiend podium omringd door ronde tafeltjes, vindt hij erg leuk. “Ik kan niet wachten om de nieuwe songs van Small Town Boy te spelen. Als kind droomde ik van het zingen in zalen als de Ziggo Dome, om de release van mijn allereerste album hier te mogen houden is echt onwerkelijk.”

Het maken van dit album heeft Duncan laten inzien wie hij is als muzikant én als persoon: “Elke song geeft een kijkje in mijn leven en vertelt een verhaal,” stelt de zanger. “Het is rauw, dromerig, poppy en indie. Het is alles wat ik mijn eerste album wil laten zijn. En het is nog maar het begin.”

Small Town Boy werd op meerdere plekken in binnen- en buitenland geschreven en opgenomen. Op het album staat ook zijn songfestivalnummer Arcade en singles Love Don’t Hate It en Someone Else.

Beeld: Instagram