Christian, Dennie

Dennie Christian: ‘Ik denk niet als een vervelende kwakbal’

Dennie Christian treedt onbekenden altijd met open vizier tegemoet. De 64-jarige zanger houdt er niet van om bij voorbaat al een vooroordeel over iemand te hebben. Hoe anderen hem zien, daarover zegt Dennie: ”Ik denk niet als een vervelende kwakbal, want overal waar ik kom, word ik tot nu toe vriendelijk ontvangen en op een leuke manier benaderd. De meesten schijnen mij wel sympathiek te vinden.” Dennie, echte naam Bernhard, speelt geen rol. Thuis is hij precies dezelfde persoon als wanneer hij ergens optreedt. ”Ik kan mezelf niet veranderen.”

Als artiest is Dennie al 45 jaar actief. Negatief in het nieuws is hij tijdens zijn lange carrière nooit geweest. Conflicten met andere zangers en zangeressen zijn Dennie vreemd. Heel hechte vriendschappen met collega’s onderhoudt hij desondanks niet. Dit is uit praktisch oogpunt. Dennie: ”Omdat ik in het noorden van Duitsland woon.” Een grote zwak blijkt de donkerharige krullenbol voor Peter Beense te hebben. ”Ik vind hem een kanjer van een mens.” Met René Karst kan Dennie, backstage bij optredens, het ook altijd goed vinden. Voor Samantha Steenwijk, om nog een voorbeeld te geven, gaat dit eveneens op. ”Zij is een dijk van een wijf.” Volgens Dennie kom je er bij problemen pas achter wie je echte vrienden zijn. Zelf heeft hij ongeveer tien mensen die altijd voor hem klaarstaan, al wordt de deur niet bij elkaar platgelopen. ”Ik zeg altijd van: vrienden zijn als sterren. Je ziet ze niet altijd, maar ze zijn er wel.”