Dennis Bergkamp deelt uit: zoon loopt op peperdure schoenen

0

Op een uiterst lullige manier moest Dennis Bergkamp (49) dit jaar vertrekken bij Ajax, de club waar hij als voetballer groot werd en ook nog lange tijd als trainer actief was. Dennis speelde zich tussen 1986 en 1993 in de kijker bij Ajax, waarna de grote Europese clubs Inter Milan en Arsenal hem voor vele miljoenen inlijfden en hij zijn pensioen meer dan veilig kon stellen. De spits die in het Nederlands Elftal maar liefst 37 keer wist te scoren in 79 interlands, stopte in 2006 met voetballen maar kwam al snel in de technische staf van Ajax terecht. En juist bij de club waar hij onder meer landskampioen werd, de Europa Cup II won en de UEFA Cup wist te winnen, werd hij in december 2017 zeer respectloos ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Sportman als Dennis is, liet hij die verliessituatie niet zomaar op zich zitten. Hij nam een advocaat in de arm omdat hij het niet eens was met de ontslaggronden. Beide partijen troffen een regeling en sinds 1 juli dit jaar is Dennis officieel niet meer in dienst is van Ajax.

 

Zo vader, zo zoon

De blonde superspits was naast assistent- en techniektrainer tussen 2011 en 2017 ook lid van het zogenoemde technisch hart van Ajax en vele aanhangers van de club vonden het dan ook schandalig dat hun clubheld op zo een onfatsoenlijke wijze aan de kant werd gezet. Op de dag dat Party het gezinnetje Bergkamp spot in één van de duurste winkelstraten van Amsterdam, is Dennis echter allang niet meer bezig met het lompe ontslag dat hij kreeg. Hij geniet volop van een middagje slenteren door de stad waar hij in 1969 ter wereld kwam. Aan zijn zijde zijn zoon Mitchel Dennis Bergkamp (20), die bij Almere City als aanvallende middenvelder speelt en wellicht nog een mooie profvoetbalcarrière te wachten staat. Het valt natuurlijk op dat Mitchel als twee druppels water op zijn vader lijkt; het is te hopen dat hij de ballen er ook uit alle hoeken in zal schieten net als zijn ouwe heer!

Het mag wat kosten…

Samen met zijn charmante vrouw Henriette, met wie Dennis ook drie dochters op de wereld zette, is de oud-voetballer aan het shoppen en aan het genieten. Dat de gezinsleden er stuk voor stuk tot in de puntjes verzorgd uitzien, valt ook menig voorbijganger op. Met name zoon Mitchel heeft nogal wat werk van zijn outfit gemaakt. En voor wie zou denken dat hij per ongeluk is vergeten het prijslabeltje van zijn nieuwe schoenen af te halen: dit hóórt zo! Het rode plastic label is het kenmerk van de speciale samenwerking tussen de merken Nike en het peperdure merk Off-White. De sneakers die Mitchel Bergkamp draagt, gaan al gauw voor zo’n 700 euro over de toonbank. Dat is niet aan iedereen besteed, maar met huis van 7,5 miljoen in Blaricum en een geschat vermogen van 45 miljoen euro heeft pappa Dennis centjes genoeg. Ook tijdens dit winkelmiddagje mag het dus wat kosten!

Dennis Bergkamp2

Share.