dennis-schouten

Dennis Schouten moet Radio Veronica Inside verlaten

Dennis Schouten (25) is niet langer onderdeel van het Radio Veronica Inside team. De presentator is door Talpa verzocht te vertrekken omdat hij niet wil stoppen met de online rubriek ‘Roddelpraat’ die hij samen met Jan Roos (43) presenteert.

Dennis moest op gesprek komen bij Paul Römer, de managing director radio en televisie bij Talpa. Dennis’ show Roddelpraat viel niet in de smaak bij de Talpa-directie en daarom wilden ze de presentator dwingen om ermee te stoppen. Dennis stemde daar niet mee in en werd vervolgens de deur gewezen. Hij is daardoor niet langer welkom als verslaggever voor Radio Veronica Inside.

“Het was erg intimiderend”, vertelt Dennis over het gesprek met Paul in een statement. “Het voelde als chantage terwijl ik niet eens onder contract sta bij Talpa. Ik moest met spoed naar hem toekomen om vervolgens te horen dat ik ergens mee moet stoppen waar hij helemaal niet over gaat. Het heeft me echt verbaasd hoe ik onder druk werd gezet. Dat verwacht je niet van zo’n man.” Dennis zal Roddelpraat blijven maken met zijn co-host Jan Roos. “Het vrije woord is belangrijker dan ooit”, stelt hij. 

Radio Veronica stelt het volgende in hun statement: “Wij hebben Dennis Schouten gezegd dat we alleen met hem willen blijven werken wanneer hij zich niet meer bezighoudt met content die zich onderscheidt door smakeloze grappen en het kwetsen van mensen. Daar willen wij ons niet mee associëren. Die toezegging heeft Dennis niet willen doen, wat betekent dat de samenwerking met hem nu is beëindigd.”

Beeld: Instagram