Nikkie

Deze beautytrends zien we bij de sterren in 2021/2022

Het najaar staat alweer voor de deur: in de showbizz zien we de bekende sterren langzaam maar zeker al rondlopen in de nieuwste beautytrends voor 2021/2022. Dat is niet heel gek – er is nu al van alles te spotten op het gebied van make-up, beauty en fashiontrends. Wat altijd interessant en vooral leuk is, is om te kijken welke populaire beautytrends we hiervan terug gaan zien in de dagelijkse collecties. In dit artikel lees je daarom een aantal van die trends waar ook jij dit najaar en het voorjaar van 2022 mee kunt shinen.

Beautytrends voor oogmake-up dit jaar

Wat we vaak zien bij de sterren is dat de nadruk wordt gelegd op de ogen of op de lippen. Dat is ook goed te zien bij de beautytrends voor dit jaar. Wat we bijvoorbeeld deze zomer al zien, is de keuze voor felle kleuren rondom de ogen. Hierbij moet je denken aan gekleurde eyeliner – blauwe, rode of zelfs gele eyeliner; niets is hierbij te gek. Deze kleuren mogen ook gebruikt worden in oogschaduw en zelfs mascara. Misschien ken je de blauwe mascara nog wel van vroeger. In de jaren 80 was deze make-up niet weg te denken uit het modebeeld.

En ja hoor: de make-up die toentertijd werd gedragen is ook anno 2021/2022 gewoon weer helemaal hip. Dat betekent dat je gekleurde eyeliner of oogschaduw ook gewoon kunt combineren met gekleurde mascara. Kies hierbij het liefst voor fellere kleuren zoals lichtblauw en felgroen in combinatie met oranje, roze of geel. Geen enkele kleurencombinatie is te gek, dus pak lekker uit. Op zoek naar inspiratie? Dan moet je zeker bij Nikkie Tutorials zijn – dé make-up koningin van ons land. Haar kleurrijke stijl heeft al menig ‘gewone’ Nederlander geïnspireerd.

Focus ligt op wenkbrauwen in 2021/2022

Kijken we naar de trends voor oogmake-up dan wordt er sinds enkele jaren ook enorm gelet op de wenkbrauwen. Niet iedere vrouw vindt het nodig om wenkbrauwen bij te werken volgens de laatste trends. Voor hen is de wenkbrauwentrend van 2021/2022 meer dan welkom: volle wenkbrauwen zonder strakke lijnen. Wanneer je van jezelf al volle wenkbrauwen hebt, is deze trend dus ideaal! Het enige wat je hoeft (of kunt) te doen, is je wenkbrauwen omhoog borstelen of iets aanzetten met een wenkbrauwborstel. De tijd van volledig getekende wenkbrauwen is voorbij.

Je kunt je wenkbrauwen natuurlijk wel een beetje bijtekenen wanneer je zelf over hele dunne of hele lichtgekleurde wenkbrauwen beschikt. Ook hierbij kun je de haartjes naar boven kammen om wat meer volume te creëren. Wil je wat haartjes bijtekenen? Ga dan voor een natuurlijke kleur die bij je huidskleur en haarkleur past. Kies bijvoorbeeld niet voor een donkerbruine kleur wanneer je blonde haren hebt, maar ga voor donkerblond of heel lichtbruin. Wat ook nog een optie is, is om je wenkbrauwen te verven. Kies ook hierbij niet voor een te donkere kleur, maar zorg ervoor dat het er natuurlijk uitziet. Toch uitpakken en flink opvallen? Dan zijn gebleekte of gekleurde wenkbrauwen misschien iets voor je.

Beautytrends voor je lippen

Natuurlijk mogen de lippen niet ontbreken wanneer we kijken naar de beautytrends voor 2021/2022. Ook daar is een vleugje jaren 80 te zien, zelfs in combinatie met felgekleurde oogleden of wimpers. Natuurlijk hoeft deze combinatie niet – het is ook juist heel mooi om te kiezen voor lippen in een felle kleur in combinatie met rustige oogmake-up. Ga bijvoorbeeld voor fuchsia lippen, lichte mascara en een beetje blush. Over blush gesproken: ook dat is niet meer weg te denken uit de beautytrends van 2021/2022. Hiermee worden voornamelijk romantische looks gemaakt, dus met minimale oogmake-up en natuurlijke tinten. Uiteraard kan een volledige jaren 80 look ook goed met blush. Kies dan ook direct voor een mooi getoupeerd kapsel.

Even terug naar de lippen: naast fuchsia zijn andere rode tinten de trend in beautyland. Hierbij kan de kleur rood niet fel genoeg zijn. Let hierbij wel op je eigen huidskleur en kleur van je haar. Sommige tinten rood passen beter bij blond, andere tinten weer beter bij bruin of zwart haar. Om de nadruk op je gekleurde lippen iets zwaarder te maken, wordt het aangeraden om ook een lippotlood te gebruiken. Kies een potlood uit in dezelfde kleur als de lippenstift, zet je lippen goed aan en kleur dan pas je lippen in met een lippenstift. Op die manier zorg je ervoor dat je lippen voller lijken en dat de lippenstift langer blijft zitten.

Gerelateerde artikelen