Dikmakers

Wie het heeft over superslank, denkt al snel aan Wendy van Dijk. Voelde ik na de feestdagen meteen mijn kleding alweer knellen -tegen beter weten in mijn culinaire boekje weer geheel te buiten gegaan- Wendy huppelde gewoon het nieuwe jaar in met het ranke lijf van een tienermeisje. Geen appelflap die aan haar heupen is blijven plakken. Draait haar ’happygen’ soms zo op volle toeren dat ze altijd maar superslank blijft? Naar eigen zeggen is Wendy namelijk gezegend met een aangeboren geluksgevoel. Ook al waren de kijkcijfers van haar programma ’This Time Next Year’ maar magertjes, Wendy blijft het lachebekje van de Nederlandse beeldbuis. Niets en niemand krijgt die gelukzalige glimlach van haar gezicht. Bijna net zo benijdenswaardig -en een tikkie irritant- als dat ze maar kan eten wat ze wil. Waarom zie ik bij haar nooit een klein vetflubbertje of het begin van een onderkin?

Zou Sonja Bakker het verlossende antwoord hebben? Zij is tenslotte het meesterbrein achter vele dieetboeken. Sonja weet vast waarom de een sneller aankomt dan de ander. Ook ik heb weleens een poging gedaan om te ’Sonja Bakkeren’. Maar de eierkoeken smaakten mij waarschijnlijk net iets te goed. Ik kan niet zeggen dat de kilo’s eraf vlogen. Maakt ook niet uit hoor, ik ben evengoed heel gelukkig. En dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Weliswaar heb ik niet het aangeboren ’happygen’ van Wendy, dat zou een ietwat overdreven bewering zijn, maar happy ben ik absoluut. Niets mis met wat rondingen, iets wat Rox Hazes ook steevast roept, als je maar niet doorslaat naar het ongezonde.

Waar ik nog gelukkiger van zou worden? Als Carlo en Irene weer samen op tv komen. De zondagmiddag is niet meer hetzelfde sinds zij stopten met ’Life4You’. Nu Irene niet meer op de loonlijst staat bij SBS6 zou het er zomaar van kunnen komen. In 2019 zit een hereniging van Carlo & Irene er namelijk dik in! Dat zou echt vet zijn…

Chantal Braspenning

Hoofdredactie