linda-de-mol-noa-vahle

Dochter Linda de Mol staat stil bij impact scheiding

Toen Linda de Mol (56) in 2007 scheidde van haar toenmalige partner en de vader van haar kinderen was dat direct groot nieuws. In de nieuwste editie van tijdschrift LINDA blikt haar 21-jarige dochter Noa Vahle terug op die periode.

Net na de scheiding ervoer Noa, naar eigen zeggen, alleen nog maar ‘leuke dingen’; ze kreeg haar eerste telefoon, zodat ze kon sms’en als er iets was, ze mocht een nieuw bed uitzoeken, ze ging voortaan twee keer op vakantie en kreeg met haar verjaardag dubbel zoveel cadeautjes. Inmiddels denkt ze daar anders over.

“Als ik er nu aan terugdenk, hebben we mama onbewust weleens pijn gedaan”, herinnert ze zich. “Bij papa mochten we pizza eten, maar zij kookte elke dag groenten. Dus dan zeiden we: ‘Nou, bij papa hoeven we die niet.'” 

Pas toen Noa haar moeder hoorde praten over die periode in de podcast van Roel van Velzen, besefte ze wat ze had gedaan. “Toen dacht ik: jeetje mam, wat heb jij dat toen goed gedaan. En papa natuurlijk ook. Ondanks dat ze niet meer bij elkaar waren, heb ik echt een superleuke jeugd gehad (…) Ze zeggen dat je als kind naar de ouder toetrekt die het meest verdriet heeft. Ons gezin viel uit elkaar, maar omdat wij bij mama bleven wonen, werden we ook ontzettend hecht samen.”

Inmiddels is Linda dolgelukkig met toetsenist en componist Jeroen Rietbergen, die Noa haar ‘vriendvader’ noemt. “Hij is degene die ons gezin weer compleet heeft gemaakt”, stelt de 21-jarige. 

Beeld: ANP

Gerelateerde artikelen