Jan Smit

Dochtertje Jan Smit slaat terug

Zondag bouwde Jan Smit, samen met nog zo’n twintig buurtbewoners, een boomhut voor de kinderen uit de buurt. Gisteren, toen de kinderen op school waren, heeft de gemeente het bouwwerk gesloopt. Dochter Emma laat het er niet bij zitten en ging naar de burgemeester om verhaal te halen.

“Er is een vredesakkoord in de maak denk ik… Onze Emma is met haar klasgenoten naar het gemeentekantoor gefietst waar burgemeester Lieke Sievers ze in alle hartelijkheid heeft ontvangen… Grote klasse!”, schrijft Jan Smit bij een foto waarop te zien is dat Emma met haar klasgenootjes in het gemeentehuis is.

Jan liet gisteren zelf al weten diep teleurgesteld te zijn. “Wij doen er alles aan thuis om ze zoveel mogelijk buiten te laten spelen en ze weg te houden van iPads, PlayStations en andere randzaken, want kinderen moeten buiten spelen en kinderen moeten plezier hebben”, aldus de zanger. “Lieve gemeente Edam-Volendam, waar ik normaal zo trots op ben altijd. Dank je wel voor het verwijderen van deze acht uur bloed, zweet en tranen die we met twintig buurmannen en -vrouwen hebben gestopt in de boomhut.”